PLT psów

Podstrony

 

Modlitwy...

Temat: Przewlekle chore gardło i migdałki
... 16,4 g/l Total IgE 26,59 kUI/1 oprócz tego robiłam testy alergiczne: histamina 4/6 Derm.farinae 3/4 Pleśnie - Alternaria 2/3 Aspergillus+Penicill 2/4 sierść psa 1/2 kota 1/2 pyłki chwastów i krzewów 2/3...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2540



Temat: Paraliż tylnych łap?????
... 2 litry wody (mam nadzieje, ze ta norma sie tyczy tez psow.. -nie tylko ludzi) Wlewam mu 3szklanki wody do miski i dorzucam ryzu...taka zupke ma 3 razy dziennie, wiec mam...
Źródło: sharpei.webd.pl/viewtopic.php?t=2518


Temat: Podwyższone MPV u psa
... 18.09.2010 jest następujący: WBC 15.9 RBC 4.37 HGB 10.2 HCT 30.0 PLT 60 MPV 15.2 Miała teź rozmaz w kierunku babeszjii i weterynarz nic nie zauważył ani przed wczoraj ani dziś....
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=12557


Temat: wyniki badań i jadłowstręt u Bernenczyka
Witam mam psa 4,5 Berneńczyka - pies od 2 tygodni nie ma apetytu a wręcz jadłowstręt, zrobiliśmy badania krwi wyszły tak : w związku z utrzymującym się brakiem apetytu u Drixa, ... 18,8 HT 55,5 PLT 147 robione były badnia kału pod kątem pasożytów i lamblii - też nic nie wskazały, kupka była tez badana pod kątem trzuski - również nic nie wyszło ... głowa na łapkach i tak spędza większość dnia,ma jeszcze energii na tyle żeby leciec obszczekać psy za płotem, ale widze że jest nieco apatyczny .. pije i siusia w normalnych ilościach...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=9647


Temat: Panie Jarku na pomoc! padaczka u dwuletniej suni
witam ponownie Panie Jarku ! Długo nie pisałam co dzieje się u suni mojej mamy. Czekaliśmy na wyniki leczenia Pusi. Opiszę co przez ten czas działo się z psem i nadal ... - 8,12 mln/uL HGB - 20,3 g/dL HCV - 70,8 fL MCH - 25 pg MCHC - 35,3 g/dL PLT - 198 Tys/uL RDW-SD - 36,7 fL RDW-CV - 15,9 %...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=10921


Temat: pies się przewraca
Od tamtego momentu piesek się nie przewraca, ale profilaktycznie zrobiłem badania krwi i moczu WBC 12,5 RBC 7,04 HGB 11,9 HCT 33,1 MCV 75 MCH 24,1 MCHC 31,9 plt 209 MPV ... ciężkostrawnego zjeść ale ja daję mu jedzenie dla psów albo gotowane ryż z chudym mięsem i marchewka więc co z tego miałoby być ciężkostrawne? Lekarz mówił żeby to tak zostawić.
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=11253


Temat: prosze o pomoc w interpretacji wynikow i zachowania psa
... mg/dL Kreatynina 1.08 mg/dl Wyniki badania hematologicznego +RBC 10e6/ul 6.68 HCT % 50.1 -MCV fl 75 RDW % 12.6 HGB g/dl 15.7 -MCH pg 24 MCHC g/dl 31.3 PLT 10e3/ul 227...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=7537


Temat: chora trzustka i jelita
poza trombocytopenią? a cóż to takiego? To małopłytkowość, czyli zbyt niski poziom trombocytów (płytek krwi -PLT). Norma dla psa to 160-525 (x10 do potęgi 3). Może się to wiązać z nieco...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=6149


Temat: Niewydolność nerek u psa!
... miał założony wenflon,pobrane badania,podane kolejne leki i kroplówkę 500 Ringera+0,5amp.Furosemidu+0,5amp Zantanu(nie wiem czy to poprawna nazwa-środek p/wym.)Mocz się nie ruszył.Badania:aspat 330U/L,alat U/L,mocznik 240mg/dL,kreatyn.7.82mg/dL.WBC 30.50,RBC 3.99,HGB 9.3,PLT 143.PIesek cały czas smutny, widać,że...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=10928


Temat: 12-letnia amstaffka zapaśc i leukocytoza
... już taki przypadek ....Proszę o pomoc .Mam zaufanie do lekarzy bo lecze psy już od 20 lat i poza tym ostatnim przypadkiem nieuleczalnym zresztą zawsze potrafili pomóc .Piesek był w dobrej...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=12513


Temat: Niewydolność nerek + zapalenie pęcherza
tam bierze? Dlaczego nigdzie nie ma wyników mocznika? Czy trzeba je dodatkowo zlecić? Czy powinny mnie martwić wyniki kreatyniny i albuminy? Jaki powinien być prawidłowy stosunek wapnia do fosforu w psa...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=7460


Temat: turyn 2006
... osób. Transfuzja dodatkowej krwi zwiększa wydolność fizyczną zawodników, zwłaszcza startujących w dyscyplinach wytrzymałościowych, jak biegi długodystansowe - maraton, wyścigi kolarskie, biegi narciarskie. Oxyglobin - lek, który normalnie stosuje się u psów...
Źródło: fbn.pl/viewtopic.php?t=6402


Temat: pilne do doktora Jarka (Nerkowiec: świerzb/gronkowiec)
Mam psa rasy Golden Retriever. Urodził się 13 maja 2006 r. - od samego początku były z nim problemy. Zaczęłam go badać gdy znalazłam w nosku (zaraz po pierwszych dniach w ... nowe strupki. Jedyną reakcją psa na jakikolwiek lek to maść Oridermyl - ale w niektorych momentach nie wiem w jakie ilości tubki musiałabym się zaopatrzyć. Poza tym jej rzekoma szkodliwość na ... - 32,2 g/dl PLT - 225 ROZMAZ KRWI Pałki - 1 % Podzielone - 45 % Limfocyty -52 % Monocyty - 1 % Eozynofile - 1 % Mocznik - 19,8 mg/dl ... normę wynikow dla psow i wg mnie wszystkie są w normie. Owszem - białe krwinki troche podwyższone ale czy to powod by od razu "ładować" w niego antybiotyk? Dostaliśmy coś podskornie...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=7279


Temat: Prosze o pomoc, nikt nie wie co dolega Yorkowi
... Essentiale forte, Traumeel S, witaminę B POMOCY czy ktoś pomoże w jakim kierunku badac psa???Dodam że leczenie trwa ponad 2 tygodnie, piesek raz jest ożywion, a wczoraj znowu wymiotował i znowu...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=10531


Temat: Do P. Jarka- błagam o pomoc
Panie doktorze błagam niech Pan nam pomoże. Jestem załamana -w mojej okolicy nie umiem znależć lekarza który wyleczy mi psa. Mój pies 4 letni bernardyn 16.09.2008 strasznie osłabł. Zaczął dyszeć i ... 14.1 rbc 7.05 hgb 15,9 hct 46,6 mcv 66,1 mch 22,6 mchc 34,1 plt 213 dostał kroplówkę, kilka dni jezdziliśmy na antybiotyk i nie było dużo lepiej. Potem przez kolejne 2 ... 77% Neut 3.5 x10/l norma 2.8-10.5 L/M 1.6 x10/l norma 1.1-6.3 %L/m 23% PLT 206 norma 175-500 Alb 3.2 g/dl norma 2.3-4.0 ALKP 72U/l norma 23-212 ALT 12 U/L norma 10-100 ... się tylko prawie cały czas od 16.09.2008 strasznie dycha i z wesołego psa zrobił się jakby staruszek (faktem jest, że od czasu brania antybiotyku może spać, bo przedtem te pierwsze kilka...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=9010



Designed by Finerdesign.com